Drinksopskrifter - de bedste cocktails, drinks & mocktails

Opskrifter

Drinksopskrifter med gin

➝ Se alle vores opskrifter på drinks med gin.

Gin er en destilleret alkoholisk drik, der skal være lavet på enebær. I henhold til EU-regler findes der 4 typer gin; Spiritus med enebær smag, gin, destilleret gin og London Gin. I dag kan vi især takke den gode gamle Hendricks for at gin har den status som den har i dag – Det er in at drikke gin, og det er der en god grund til.

Der er et hav af muligheder når det kommer til blanding af gin. Du kan både nyde den med lemon sodavand eller tonic, eller bruge den i mange forskellige spændende cocktails. Hvis du er af den type, der mener at gin smager af gran, så skal du gøre dig selv den tjeneste at gå på gin eller cocktailbar og få en vellavet cocktail – For gin kan bare så meget og er en fantastisk spiritus.

Drinksopskrifter med rom

➝ Se alle vores opskrifter på drinks med rom.

Der findes flere forskellige typer af rom, fx hvid rom og mørk rom samt årgangsrom. Den hvide rom bruges ofte i drinks, men enkelte producenter laver også så god Blanco rom, at den kan nydes rent. Den mørke rom drikkes som udgangspunkt rent, men kan også blandes som drinks. Den mørke rom har oftest mere karakter og rund fylde. Årgangsrom er lagret i mange år, medmindre der er tale om Single Barrel, så vil rommen være et blend af forskellige rom.

Når du laver drinks med rom, så er det generelt en god idé at mixe med tropiske ingredienser som citrusfrugter, mynte og ingefær. Alle tre ingredienser fungerer rigtig godt med rom og bringer kun de bedste noter frem i dem. De fleste af vores romopskrifter kan også bruges med Cachaca, som er en brasiliansk spiritus, der minder om rom..

 

Drinksopskrifter med Vodka

➝ Se alle vores opskrifter på drinks med vodka.

Vodka er en klar spiritus på mellem 30-60 % alkohol, og den indgår i et hav af drinks og cocktails. Vodka er drikken der kan få dig til at tale flydende russisk – og selvom man skulle tro at den stammer fra Rusland, så ved man det faktisk ikke helt.

Vi har samlet de bedste og mest klassiske drinksopskrifter med vodka. Det kan være svært at udvælge sine favoritter, så vi har udvalgt lidt forskelligt alt efter om du er til den originale og kendte drink fra Sex and the City serien Cosmopolitan, Long Island Iced Tea eller den populære Moscow Mule.

Drinksopskrifter med tequila

➝ Se alle vores opskrifter på drinks med tequila.

De fleste forbinder tequila med salt, citron og en bytur, som de gerne havde været foruden – og det er en skam. Tequila er nemlig premium spiritus på højde med cognac og whisky.

Tequila er en af de eneste spirituosa på markedet, som har en tydelig smag af dens grundprodukt – nemlig agaven. Det tager som minimum at producere hvilken som helst tequila, da agaveplanten bruger mellem 5-10 år på at modnes.

Tequila er generel god at mixe med citrusfrugter, som fx appelsin, lime, ananas og citron, som alle giver tequilaen en rigtig god rund eftersmag. Som sagt er tequila lavet på agave, så hvis du ønsker en alkoholfri drink med tequila smagen, så kan vi varmt anbefale at du blot udskifter tequila med agavesirup.

Drinksopskrifter med Mezcal

➝ Se alle vores opskrifter på drinks Mezcal.

Mange tror Mezcal og tequila er det samme, det ikke korrekt. Mezcal er Mexicos national brændevin, Mezcal er ligesom tequila, lavet på agaveplanten. Tequila må kun udvindes og destilleres på basis af den blå agave, og må kun fremstilles i fem mexicanske delstater. 

Mezcal må fremstilles i otte mexicanske delstater, og må fremstilles på de ca. 50 forskellige agavesorter, der findes over 200 agavesorter i Mexico. Mezcal kan indeholde en larve. Mange tror at også tequila må det.

Lækre kaffe opskrifter

➝ Se alle vores opskrifter med kaffe her

Vi elsker kaffe, og utrolig mange kendte drinks og cocktails er lavet på kaffe, tag bare den klassiske espresso martini. Coffeemeister har den gode bønne, og et hav af lækre opskrifter på kaffe drinks og cocktails. 

Drinks opskrifter med whisky

➝ Se alle vores opskrifter med whisky her

Der findes whisky, whiskey og bourbon, med hvad er egenlig forskellen? Få tips og tricks til dejlige drinks og cocktails her.

Whisky kan selvfølgelig nydes rent, men er også rigtig god i drinks, lavet med cola eller gingerbeer. En god syrlig base fra lime, er også et must i de fleste drinks lavet på whisky.

Drinksopskrifter uden alkohol / Mocktails

➝ Se alle vores opskrifter på drinks uden alkohol.

Alt til mocktails – Måske du er afholdsperson, gravid, på kur eller blot skal servere en omgang lækker lemonade, så skal de alkoholfrie drinks bare være vellavede og lækre. En god fest behøver absolut ikke indeholde alkohol.

Derfor har vi samlet en masse skønne muligheder for, at du kan lave lækre alkoholfrie cocktails, også kaldet mocktails. Du kan også finde flere skønne opskrifter på mocktails, lemonader og andre lækre drikke under vores sirupper.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ EN DRINK OG EN COCKTAIL 

Det kan være helt vildt svært at holde styr på hvad der er hvad, og nogle gange klumre vi selv rundt i det. Hvad er egentlig forskellen på en drinks og en cocktail. Og har det et ord hvis der ikke er alkohol i? En drink og en cocktail minder jo utrolig meget om hinanden, de er ofte farverige og de indeholder begge to alkohol, men der er faktisk forskel på de to, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at gøre det nemt, at skelne de to drikke fra hinanden.

HVAD ER EN DRINK?

En drink er en simpelt blanding, som indeholder stærkt spiritus (gin, rom, vodka, tequila, osv.) sodavand, saft eller juice.
➝ Eksempel på en drink: Dark n stormyGin hassSpritzMoscow mule, Brandbil og Tom collins

HVAD ER EN COCKTAIL?

En cocktail er en smule mere avanceret og sofistikeret. Men tab nu ikke pusten. En cocktail indeholder stærk spiritus (gin, rom, vodka, tequila, whisky, cognac osv.) men vil indeholde flere forskellige alkoholiske ingredienser. Dette kan ud over spiritussen også være en likør, sirup, saft, juice, frugtpure. En cocktail, mixes ofte sammen i en shaker. En cocktail bliver altid serveret med pynt, det kan være kirsebær, blomster, peelet frugter eller grønt, eller drinkspynt. Så her går bartenderen ikke kun op i smagen, men lige så høj grad udseendet.
➝ Eksempel på en cocktail: Pina colada, white lady, espresso martinicosmopcolitanmojitobloody mary eller en frugtig daiquiri

 


HVAD ER EN MOCKTAIL?

En mocktail er en alkoholfri drink, sammensat af forskellige former for juice, saft og frugtpuré. Her går man utrolig meget op i at den æstetisk ser flot og vellavet ud. I dag har de fleste restauranter, barer og hoteller altid et lille udvalg af mocktails på deres menukort. Det er rigtig god stil, da flere og flere ofte foretrækker en sjov nat, uden tømmermænd.