Margarita

Opskrifter på Magarita

Først lidt historie om Margarita’en oprindelse.

Det siges at en barkunde i 1930erne bad en bartender om en drink lavet på tequila, da det dette var den eneste spiritustype vedkommende kunne tåle. Resultatet var en frisk grønlig Margarita. Dette er dog kun en af mange udgaver – så det bedste bud er, at Margarita’en opstod i 1930erne – som en forlængelse af den populære drinktype Sour.

Den klassiske opskrift på en Margarita:

5 cl Tequila (lavet 100% agave. Mine favoritter: Patron, 1921, Don Julio, Sauza og Viva Mexico)
2,5 cl Triple Sec (Cointreau eller f.eks. Bols)
2,5 cl Frisk presset limesaft
Isterninger
Saltkant

Her opbygges drinken efter formelen: 2:1:1 (dvs. 2x Tequila for 1x Triple Sec og 1x Limejuice). Mange tilføjer dog et ekstra led, som jeg nu også kan anbefale: 1x sukkerlage.

Således er den formel jeg bruger, 2:1:1:1. Sukkerlagen kan iøvrigt med fordel være agavesirup/nectar. I en så simpel cocktail som denne gælder om muligt mere end nogensinde, at de råvarer du anvender skal være i topklasse. Bruger du limejuice fra flaske ødelægger du totalt smagen. Bruger du en billig tequila (under 200 kr) bliver resultatet elendigt.

Køb en god Tequila, jeg lover dig – du bliver forelsket i denne perfekte cocktail!