Showing all 9 results

Udvalg af Morters / Muddlers

Udvind smag og olier ved presning eller stødning med en muddler

En morter af et af de ældste køkkenredskaber. En muddler er blevet brugt i tusindvis af år, og man ved også at det var apotekerens mest brugte værktøj, når der skulle blandes medicin. Herhjemme var morteren også en del af Matas Logo førhen. En morter / muddler til at bruges på friske råvarer såsom fra frugter, bær og krydderurter fås i mange former og farver, og det er meget individuelt hvilken der falder i bedst smag for dig.

Brug for andet barudstyr? Se hele udvalget af barudstyr til bag baren.

-22%
Original price was: 32,00 kr..Current price is: 25,00 kr..

HVAD ER EN MUDDLER?

En muddler er et redskab du både kan anvende i køkkenet eller i baren. En muddler bruges til at støde og presse friske frugter bær og urter, for at frigive olier og smag. En muddler har flere navne, og bliver også kaldt en morter eller en støder. Den mest kendte cocktail, hvor en muddler anvendes er mojito, her presser du saften ud af limefrugten og olier ud af limefrugtens skal.

KAN MAN VÆLGE AT MUDDLE DIREKTE I ET GLAS?

Du kan godt muddle / morte direkte ned i et cocktailglas, men det kræver altså at kanten på dit drikkeglas har en vis tykkelse. Dit cocktailglas må altså ikke være have for tynd vægge. Knækker glasset når du står og muddler, kan du komme voldsomt til skade, og det kan give et værre svineri.
Gode glas at muddle i: Kan f.eks. være Nachtmann krystalglas eller Pasabahce drinksglas, men vær forsigtig.

HVAD ER DET BEDSTE DU KAN MUDDLE DINE CITRUSFRUGTER I?

Vi anbefaler at du muddler dine friske urter og frugter i et mixing glas eller i en shaker. Begge disse vare er bygget til at kunne holde til både presset og trykket fra dine kræfter. Men pas på dig selv når du muddler i et glas, det kan gå i stykker.

Før du muddler / morter dine citrusfrugter, anbefaler vi dig at du "ruller" dem hen over køkkenbordet eller bardisken. Det løsner frugtkødet fra citrusskallen og gør dine frugter mere saftige.

Skal jeg vælge en morter med fin eller grov ende?

En muddler kan fås med både grov og fin ende, jo grovere en muddler er, jo flere bitre smagsstoffer kan den presse ud af dine citrusfrugter. En grov muddler, vil også have en tendens til at rive dine urter over, frem for at støde saften ud af dem.

  • Fordele ved en fin morter: skal du lave en sød cocktail, skal du anvende en morter med fint hoved, da en fin morter presser sød saft ud. En fin morter presser også dine krydderurter uden af rive dem fra hinanden.
  • Fordele ved en grov morter: Det går hurtigere, men når du anvender en grov morter, kan du få de bitre smagsstoffer presset med ud af dine citrusfrugter.