Viser alle 10 resultater

Masser af god gin

Vi elsker god gin, og i dag kan gin nydes på mange måder, både som en klassisk gin og tonic men også i cocktails, eller i mousserende vine.
Der findes et hav af gode udenlandske gin på fra Frankrig men også de klassiske dry London gin, men de seneste år er også mange danske gin kommet på verdenskortet.

Tilbud
Original price was: 199,00 kr..Current price is: 165,00 kr..
Ikke på lager

Hvad er gin?

Gin er en destilleret alkoholisk drik, der er skal være lavet på enebær. Gin har primært været kendt som et produkt fra England, men produceres nu i det meste af verden.

Navnet gin stammer fra det nederlandske navn genever, som igen har oprindelse i det franske ord for enebær genièvre.
Man så førstegang gin i historien tilbage i 1600-tallet da medicin Professor Fransiscus Sylvius
benyttede alkohol blandet med enebær som et godt og billigt middel mod smerter i nyren.

Det kom til England, da den nederlandske Wilhelm af Oranje kom til den britiske trone i 1689. Engelske soldater fik under religionskrigene smag for den.

Hvordan fremstilles gin?

Gin blev oprindeligt produceret på kedler (pot stills), ved at en neutral alkohol blev gen-destilleret sammen med botaniske elementer som bær, frugter, frø, rødder, blomster, urter og krydderier.

Enebær skal altid være en af de anvendte botaniske elementer.

 


Der findes 4 typer gin

I henhold til EU-regler er der 4 typer gin. Nu bliver det lidt teknisk, vi håber du kan følge med.

Spiritus med enebær smag

Denne type inkluderer de tidligste typer gin, som produceres i en kedel af gæret korn til 68% Aftapning skal ske med minimum 30% Alkohol

Gin

Dette er en spiritus med enebær-smag, hvor aromastofferne kan være tilsat som essenser til en neutral alkohol uden at der er sket en gen-destillation. Der skal være et tydeligt præg af enebær, som dog også kan være tilsat som essens.

Destilleret gin

Destilleret gin produceres udelukkende ved gen-destillation af ethanol, den er baseret på f.eks. korn, frugt, bær eller andet. Enebær skal være en del af gen-destillationen, og anden botanik, KAN være med i gendestillationen. Herudover kan man aromatisere destilleret gin ved at tilsætte aromastoffer eller aromapræparater efter gen-destillation. Hvis der tilsættes sukker i en grad så ginnen bliver sød, kaldes den typisk for "Old Tom Gin". Et kendt eksempel på sådan en gin er Hendricks Gin.

London gin

London gin defineres af produktionsmetoden, og altså ikke den geografiske oprindelse.
London gin kan produceres over alt i verden. En London gin fremstilles af ethanol og botanik som f.eks. korn, frugt, bær og lignende. En London gin skal have et maksimum metanol indhold på 5 gram per hectoliter af 100% ABV-ækvivalent.

I EU skal gin, destilleret gin og London gin aftappes ved minimum 37,5% ABV. I andre områder af verden, f.eks. USA, er grænsen 40% ABV. 


God dansk gin - Radius

Radius holder til i Præstøs, på Sydsjælland og deres gin bærer stort præg af deres videnskabelige tilgang til destillering af spiritus. Det fremhæver de enkelte smage og de gode råvarer. Alt er håndlavet og de følger hele produktionen tæt, med både sanser og hænder. To af disse ginner som du skal smage i denne pakke, er lavet på nedfalds- og overskudsæbler fra lokal området. Og i 2020 brugte de 42 tons æbler i deres produktion. Raduis gin og tonic drinkspakke