Udvalg af dash flasker til kontrolleret dosering bag baren

En dash flaske er en lille glasflaske med skænkeprop som afgiver væske i små dråber, rolig og kontrolleret. En dash flaske fås i stort set alle former. Du kan her hos os, både få dash flasker i runde, og firkantet, tykke og tynde. En dash flaske har en fin lille skænkeprop som er lavet i kork.

Brug for andet udstyr til baren? Se udvalget.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Hvad er et dash?

En dash betyder en dråbe. Så har du en drinkopskrift hvor der er anført at du skal bruge et dash, er det altid en dråbe. 

Drink med et dash, drinkopskrift på old fashioned

Hvis du har du set "Mad Men", ved du også hvilken drink Don Draper drikker, meget.

Old Fashioned drinken blev til tilbage i 1881, da en herreklub ved navn Pendennis Club i Kentucky, lavet den til ære for en bourbon-producent ved navn oberst James E. Pepper. Han tog derefter opskriften med til Waldorf-Astoria Hotel,og den blev en stor succes i New York. Old fashioned er en simpel whisky cocktail lavet på god whisky, angostura bitter, rørsukker og appelsin. Se drinksopskrift længere nede.
Tip: En old fashioned serveres altid i et whiskey glas, se vores udvalg her.

SÅDAN LAVER DU EN OLD FASHIONED KORREKT:

  • 3 cl Wilcox bourbon whisky
  • 1 cl Angostura Bitter
  • 1 appelsin
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1 stror isterning, da den smelter langsommere end mange små.

Put sukkeret i glasset
Tilsæt 2-3 dash Angostura bitter
Rør i blandingen til sukker og angostura sammen til en fast masse
Tilsæt 1 isterninger og rør nu din faste blanding rundt til den opløses - Dette kræver meget tålmodighed, ofte 3-4 minutter
Tilsæt lidt mere is og din bourbon og omrør grundigt
Skær et stykke appelsinskal på 1,5 cm., uden at bøje den.
Kør appelsinskallen rundt på glassets kant og bøj den, så olien fra skallen sætter sig på glasset.
Put appelsinskallen i drinken og server straks!


Flaske med pipette.

En pipette er et instrument man bruger i et laboratorium til at transportere væske fra a til b. Teknikken i pipetten går på at, væsken suges op i et rør med undertryk, og tømmes ud igen med et simpelt tryk. Man kan godt sammenligne en hjemme bar med et laboratorium, i en hjemme bar skal der også laves forsøg, og vi ville ønske vi kunne være forsøgskanin hos alle vores skønne kunder. 

Hvad er bitter?

En bitter er en drik med alkohol, der har smag af urter og, en bitter kan have en bitter eller en bittersød smag. Stort set alle bitre der er på markedet i dag, blev i gamle dage markedsført som medicin, og man har ikke ændret på opskriften siden.

Angostura bitter er til dato den mest kendte og anerkendte bitter du kan finde på verdens plan.


Kan man have olie og eddike i en dash flaske?

Ja, en dash flaske er perfekt til at have stående på et veldækket bord. Både eddike og olie er fantastisk at dryppe ud over en vel lavet salat. Du kan også anvende en dash flaske ved dit komfur til olie og eddike, hvis du synes en klassisk olie/eddike flaske ser kedelig og træls ud. 

Skænkeprop i kork

Har du en dash flaske som du har brugt i mange år, skal du ikke fortvivle hvis din skænkeprop er blevet mør i korken. Du kan nemlig købe nye skænkepropper til din dash flaske her. Så er du fri for at smide din flaske ud, hvis den ikke fejler noget.