Viser alle 15 resultater

Elegante hvidvinsglas til din hvidvin

Find de rette hvidvinsglas til at komplimentere din hvidvin og tilhørende ret.

Se hele udvalget af vores elegante vinglas til både rødvin, hvidvin og dessertvin.

Tilbud
Original price was: 245,00 kr..Current price is: 196,00 kr..
Tilbud
Original price was: 285,00 kr..Current price is: 120,00 kr..
Tilbud
Original price was: 199,00 kr..Current price is: 99,00 kr..

Hvidvinsglas – Hvad skal jeg vælge?

Hos nordicbar har vi et kæmpe udvalg af smukke hvidvinsglas, og vi lægger stor vægt på at du får den bedste smagsoplevelse af dine vine. Vine er en stor lidenskab, og det kan betyde rigtig meget for en vin, hvilket glas den bliver drukket af. Så den samme hvidvin kan smage forskelligt i to forskellige hvidvinsglas.

Det store hvidvinsglas:

Vil man ofte bruge til de fyldige og kraftige vine, glasset er bredt om maven, hvilket giver din vin en god mulighed for at kunne blive iltet korrekt. Dette glas vil man som ofte bruge til vine som Chardonnay og bourgogneområdet.

Det lille hvidvinsglas:

Vil man ofte bruge til de friske og sprøde hvidvine – Altså hvidvine der ikke har meget fylde. Disse glas er rigtig gode til riesling og sauvignon blanc


Den store guide til det rigtige hvidvinsglas:

Formen, men også størrelsen, på glasset har en kraftig indvirkning på hvor meget af din vin der kommer i kontakt med ilt – Jo mere ilt der kommer til en vin, jo mere vil den blive påvirket, og jo mere vil den udvikle sig i dit glas. Dette har jo en alt afgørende faktor på hvordan den i sidste ende vil smage

Formen på dit hvidvinsglas er altså en vigtig faktor for hvordan din vin vil smage. Formen er sågar blevet undersøgt af forskere, der har påvist, at den har stor indvirkning på hvordan alkohollen fordamper fra din vin. Forskerne fandt ud af at vinglas med bred form, og smal åbning, giver dig den bedste duftoplevelse, da alkohollen ikke fordamper i sammen grad som f.eks. i ballon glas.

Åbningen på dit hvidvinsglas har stor betydning for hvor meget vin du får ind i munden ad gangen, men også på hvordan den rammer din mund. Der kan ligge skjulte ting på glasset kant, som man ikke kan se med det blotte øje, det kan f.eks være en slebet kant, eller en lille bue, som alt sammen har stor påvirkning på hvordan man lægger læberne til glassets kant. En smal åbning vil typisk også tvinge dig til at lægge hovedet længere bagover.

Læs også guiden om at vælge det bedste hvidvinsglas.