Viser alle 5 resultater

Lime- og citronpressere

Friskpresset citron- og limesaft, er noget af det bedste du kan nyde, en varm sommerdag. Man bruger friskpresset citrussaft i et utal af sammenhæng, både inden for drinks, men også i madlavning, og hvis det skal være noget ganske særligt, må du aldrig gå ned på gode råvare når du mixer lækre cocktails eller blander gode drinks.

Ikke på lager
Ikke på lager

Hvorfor skal man bruge en citron eller limepresser?

Når du anvender en citronpresser, undgår du at trykke kernerne fra din citrusfrugt med ud i din frisk pressede saft, da presseren holder på kernerne.
Du sikre også at saften fra din citrusfrugt ikke sprøjter ud til alle sider, grundet det indbygget dræn i presseren, vil din citron- og limesaft blive presset direkte ned i dit mixing glas, din shaker eller dit glas. 

  • Hygiejne: En citronpresser er meget mere hygiejnisk, end hvis du anvender dine fingre til at klemme din saft ud med, du ender ikke med at have lugten af citron på dine fingre, og du får ikke saften, i sår og rifter, som kan svie.
  • Ergonomi: Du skal passe på dig selv, der er ingen andre der gør det for dig. Start med dine håndled, en citronpresser er ergonomisk korrekt, at anvende når du skal lave citrus saft. Du må ikke stå og vride i dine håndled og fingre, for at klemme saft ud. Du vil med en citronpresse også klemme 35% mere saft ud af dine frugter, end du kan med dine fingre.

Hvordan bruger man en citron- eller en limepresser?

Start med at skær din citrusfrugt over på tværs, siden med frugtkød, skal vende ned, og skallen skal vende op, hold herefter din presser med frugt ind over dit glas, mixing glas eller shaker og pres.

  • Lime: Typisk vil en ½ lime give 2 cl limejuice, som passer til de fleste cocktails.
  • Citron: Typisk vil en ½ citron give dig ca. 3-4 cl citronjuice, som passer til de fleste drinks.

Hvad er en citronpresser med opsamler?

Vi har et udvalg af citronpresser med opsamler, til forskel fra en almindelig presser har disse varianter en lille opsamler, hvor saften bliver presset direkte ned i. Så i stedet for at presse ned i et mixing glas, en shaker eller et glas, samles din friskpresset saft op, og du kan herefter hælde så du får et præcis mål. En fordel ved at have opsamler på din citruspresser, er at du sikre den ikke skyder vildt, med saft, hvis du får trykket for hårdt, eller skævt på din presser.

Citron i madlavning

En god middag, skal ofte både smage surt og sødt. Citron- og limesaft er fantastisk at bruge i både dressinger, marinader og over salater. Brug din citronpresser i dit køkken, og ikke kun bag baren.