Viser alle 16 resultater

Stort udvalg af peeler, skræller knive og køkkenredskaber til frust og grønt

Hvad enten, du skal skære, skælle eller peele, dine frugter skal du have noget godt barudstyr. Barudstyr er mange forskellige ting, og her finder du vores udvalg af barknive, peelere, skællere og andre mindre redskaber til baren.

Tilbud
Original price was: 18,00 kr..Current price is: 6,00 kr..
Tilbud
Original price was: 18,00 kr..Current price is: 6,00 kr..
Tilbud
Original price was: 18,00 kr..Current price is: 6,00 kr..
Ikke på lager
Ikke på lager

Hvad er garnisher?

Garniture betyder, spiseligt drinks pynt. Det kan både være lavet af friske råvare eller som tørret frugt, og forskellen er blot, mængden af vand der er tilbage i din frugt. Hvis man tager et tørret stykke frugt, vil der være ca. 20% vand tilbage, og helt op til 80% vand i frugt og grønt der ikke er tørret, dette har stor betydning for den smag din frugt efterlader sig i din drink.

Du kan lave frisk garnisher på mange forskellige måder, du kan lave kugler med et parisienne jern, med en 

De seneste år er tørret frugt ogsåkommet på banen. Alle citrusfrugter fungerer rigtig godt som tørret garnisher, men også æble og pære. Dehydreret frugt har en meget mere kraftig og sød smag, end frisk frugt har.

Sådan laver du din egen tørret garniture:

Du kan anskaffe dig en dehyrator, men du kan faktisk også lave det i din egen ovn. Denne skal tændes på 60 *C varmluft. Det tager ca. 5 minutter at forberede.

  1. Skær din frugt i så tynde skiver som muligt
  2. Læg din frugt på en bradepande, oven på bagepapir
  3. Bradepanden skal stå i ovnen i ca. 12 timer
  4. Vend dine frugter når halvdelen af tiden er gået.
  5. Hvis dine frugtskiver er meget tynde, vil de blive hurtigere færdige end de tykke skiver
  6. Afkøl nu dine frugtskiver, og kom dem i en lufttæt beholder

Værktøj du kan anvende når du laver ganisher / spiseligt drinks pynt


Hvad er en Peeler?:

En peeler er vores mest solgte barredskab. En peeler kan bruges både til frugter eller grønsager og giver dig en masse smukke spiraler ud af din frugt skral. En peeler er eminent til agurker og citrusfrugter, og du kan både bruge din peelet frugt skral i cocktails men også mocktails, eller lemonader. Peelet frugt skral ser også fantastisk flot ud som pynt i dine vandkarafler eller i dine isterninger, når det virkelig skal være festligt. 

Hvad er en frugt- og grønsagsskræller?:

Har du behov for brede stykker frugtskraller også kaldet garnich, som man ofte bruger i en Old Fashinoede cocktail, skal du anvende en skræller. De frugt- og grønsagsskræller vi har i vores sortiment, er alle rigtig gode til kun at skrælle et meget tyndt lag af din frugt skræl, så hvis man skræller citrusfrugter, tager den ikke det hvide bitre lag med, der ligger lige under den farverige skral.

Skal din Garnisher stå knivskarpt. Skal kanterne selvfølgelig rettes til med knive, og det har vi selvfølgelig også. 

Hvad er en barkniv?:

Barkniven er et godt redskab, både i køkkenet og bag baren. Lige gyldigt om du skal skære frugter eller grønsager har vi knive til dit behov. Du kan næsten ikke finde en drink eller cocktails, hvor ikke lime, citron eller agurk indgår, derfor er det et must at have en god barkniv der altid er skarp. Vi fører også en barkniv med en gaffel i enden, det sikre dig en høj hygiejne bag baren, når du anvender udstyr frem for dine fingre.



Værd at vide om citrusfrugter:

Når du arbejder med citrusfrugter skal du altid sørge for at peel eller skrælle din frugt over din cocktail - Hvorfor? Fordi der sidder en masse gode olier i citrus skallen. Disse olier giver dine cocktails et helt anden smags oplevelse. Og når du skærer i din skal frigives disse olier.

Når du arbejder med citrusfrugter, skal du altid huske at klemme de gode citrus olier ud over din drinks og kør evt. din skal rundt på glasset kant. 

Tips og tricks til lime- og citronbåde:

Værd at vide om lime:
Lime og citron er ikke det samme, selvom nogle vil påstå at de begge smager surt. Faktisk indeholder den lille grønne limefrugt næsten lige så meget saft som sin gule fætter citronen frugten. Men både saften og skallen fra en lime, har en meget mere tropisk og eksotisk smag og duft. 

  • Limesaft indeholder både B-vitamin og C-vitamin, og utrolig mange mineraler som fosfor, jern og calcium. 

Værd at vide om citron:
Citronen også kaldet Limone, er meget mere sød i smagen end lime, derfor er den utrolig vigtig i, den klassiske drink Gin Hass. En citron, har en meget rund smag, i forhold til en lime.

  • Citron indeholder også C-vitamin, men også A-vitamin, men også magnesium, jern og calcium. 

Ens for begge:
Husk altid at rulle dine citrusfrugter hen over bordet, inden brug, det løsner frugtkødet, og vil give dig mere saft. 

Citron og lime skal opbevares ved stuetemperatur, gerne i en skål på køkkenbordet.

Se vores udvalg af lime- og citronpressere her.