Komplette barsæt med barudstyr og barværktøj
Her finder du komplette barsæt med udstyr og værktøj både til nybegynderen, den øvede eller den professionelle bartender.
Hos nordicbar.dk har vi skabt og udviklet et sted, hvor gode drinks og cocktails skal være for alle. Du behøver ikke være en super tjekket bartender med hvid skjorte, butterfly og ærmeholder iført et kernelæder forklæde, du behøver heller ikke kunne kaste med flasker og jonglere med glas, nej her hos os, skal du bare være dig selv.
Se hele udvalget af bartenderudstyr.
Barudstyr – Barsæt:
Barudstyrs guide til en nybegynder bartender:
Vi skal alle starte et sted, og er du nybegynder, kan det være svært og vide hvad man skal gå efter af barudstyr og barværktøj. Shaker: Vi anbefaler at du starter med at shake i en tredelt cocktail shaker. Piccolo er super god til nybegynderen, da den ligger godt i hånden og ikke er så stor. Piccolo shaker kan lave 1 - 2 drinks ad gangen. Jigger: I Danmark bliver de fleste drinks og cocktails lavet med 2 eller 4 cl. spiritus, derfor vil vi anbefale dig at dit første målebæger har disse mål, og så kan du altid bygge flere mål på, f.eks. jigger 3-6 cl. Barske: Bruges til at røre din cocktail eller drink sammen med. Du kan også bruge en barske til at afgasse din tonic water med. Strainer: Bruges til at si uønsket elementer (isflager, isterninger, frugt og urter) fra, når du skænker din cocktail fra din shaker og over i dit cocktailglas. Jo hårde du trykker din strainer mod din shaker, jo mere lukker den til og jo færre elementer kan der komme igennem din si.Vigtig viden til en nybegynder bartender
Hvorfor kan det være svært og skille en shaker ad? Når du fylder isterninger i en beholder lavet af rustfrit stål, og begynder at shake, vil kulden fra isterninger gøre at det hele trækker sig sammen. Det skaber et lille undertryk i din shaker, som kan gøre det svært at skille din shaker ad. Hvis du shaker med en boston shaker, kan det være en fordel at sætte din øverste del af shakeren ned på skrå, og når du skal skille din shaker ad, trykker du let på den nederste del. Hvis du er nybegynder, vil vi anbefale dig at træne med vand og isterninger, så går der ikke noget af det sjove til spilde, hvis du ikke kan få den skilt i første forsøg. Går det helt galt, kan du altid komme den under varmt vand.Barudstyr til den øvede bartender:
Har du mod på mere barudstyr, har vi her nogle bud på hvilket barudstyr din hjemme bar mere kan indeholde. Morter: En muddler bruges til at støde og presse saften og smagsstoffer fra frugter, og urter. Den er en nødvendighed hvis du vil laver en lækker mojito helt fra bunden. Brug den altid i et mixing glas eller i en shaker. Hvis du bruger din muddler i et glas, så sørg for at glasset har tykke vægge, så det ikke knækker og skærer dig i fingrene. Et mixing glas bruges af en bartender til at nedkøle og røre en drink sammen, men uden at ilte din drink eller cocktail.Forskellen på et mixing glas og en shaker er, at i en shaker, slår du dine ingredienser hårdt sammen med isterninger for at nedkøle, hvor du i et mixing glas, stille og roligt, rører dine ingredienser sammen uden at ilte dem. Et mixing glas vil man ofte bruges til drinks som old fashioned, negroni og dry martini.
En fine strainer: bruges sammen med en almindelig strainer, og den sir ultrafint. Når du anvender en fine strainer, kan du være helt sikker på at du ikke får isflager eller små stykker frugtkød med ned i din drink. Så når du skænker din drink fra din shaker, dobbelt strainer du den altså igennem din strainer og din fine strainer. Dry Martini vil man altså altid dobbelt straine. En citron- og limepresser: Denne er selvfølgelig ikke en nødvendighed, for der findes mange måder og presse en citron på. Men hvis du først har prøvet at bruge en citronpresser, oplever du hvor uundværlig den er! Og det ikke kun bag baren dette gælder.