Stort udvalg i cocktailshakere til baren
Find shakeren, der passer til dig.
Hvad er en shaker, hvordan virker den, hvorfor er den svært at skille ad?
Vi har nederst, lavet en gennemgang af de mest stillede spørgsmål, der kan forekomme omkring en shaker og brugen af shakers. Og vi håber det kan give dig lidt viden, i forhold til hvilket shaker der er det bedste valg for dig.
Mangler du andet barudstyr? Få alt det du skal bruge med på din ordre.
Vælg herunder mellem en boston shaker, french shaker og tre-delt cocktailshaker.
Hvad er en cocktailshaker?
En shaker er et stykke metal, man anvender til at nedkøle, og ryste sin drink eller cocktail sammen med. Der findes mange metoder, man kan shake på, du skal finde den metode der passer dig, så du ikke bliver overbelastet.
En shaker fyldes altid med isterninger, da det er dem der er med til at nedkøle din drink. Derefter kan du fylde spiritus, sirup, mixer juice og saft.
Du må aldrig komme sodavand i en cocktail shaker, kuldioxiden vil få den til at eksplodere, og det giver et værre svineri.
Der findes forskellige typer shakere, og som tidligere nævn, har hver sin bartender, sin favorit. Vi vil her give dig et par råd og fif, som kan spore dig ind på, hvilken cocktail shaker der passer til dit behov.
Hvad er en Boston shaker?
En boston shaker er en simpel shaker der enten består af to dele metal, eller et stykke metal og et glas. En tin tin boston shaker, består af to dele metal, og kaldes for en tin tin boston shaker. Det er den der suverænt hurtigst køler din cocktail ned, da isterninger, hurtigt kan afgive kulde til dine to metaldele.
En boston shaker med glas består af en metaldel og et glas. Det gode ved denne shaker er at du har mulighed for at kigge med, igennem glasset når du shaker din cocktail. Det kan især være en fordel, hvis du laver drinks med æggehvider, som f.eks. en Whisky sour. Glasset gør, simpelthen at du kan se hvor langt din cocktail er kommet.
Hvad er en tredelt cocktail shaker?
En klassisk tredelt cocktail shaker, bliver også kaldt en Manhattan cocktail shaker. Som navnet, siger består denne shaker af tre dele. En bund, en si og et låg
Bund: Ligner bunden til en boston shaker, og det er her du fylder dine isterninger i, denne bund kan også anvendes til at muddle / morte bær, friske urter eller citrusfrugter i.
Si: Også kaldet en strainer, er en grov strainer, der sortere uønsket ingredienser fra, når du skænker din cocktail. Uønskede ingredienser, kan være bær, frugter, frugtkød og isflager. Skal du lave en ren og fin cocktail, vil vi derfor anbefale dig at anskaffe en fine strainer, hvis du skal lave en cocktail som dry Martini.
Låg: Sørger for at du ikke skal gøre rent i hele baren, eller køkkenet, når du har shaket.
Husk altid at sæt det på, inden du shaker.
En klassisk tredelt shaker er rigtig god til en nybegynder, da den ikke fylder så meget i hånden, som en boston shaker, den kan også fås i små størrelser, som især er god til en lille kvinde hånd. Det gode ved en Manhattan cocktailshaker er også at der er indbygget strainer, så du ikke også skal balancere med den til en start.
Hvad er en todelt cocktail shaker?
En todelt shaker, består af to dele, en boston bund, hvor du fylder alle dine ønsket ingredienser i, samt et låg. Den fylder mindre end en boston shaker, og derfor er mange kvinder glade for den. Den kan også være nemmere at holde sammen på end en boston shaker, men det kommer meget an på dit niveau.
Hvad er en speed shaker?
En speed shaker er ”toppen” på en boston shaker. Den er kortere end en boston shaker. Og det er den man sættet lidt skråt ned i ens boston shaker bund, det gør det nemmere at skille dine to shakere ad.
Hvad er forskellen på en blank og en børstet shaker?
En blank shaker vil hurtigere få ridser end en børstet shaker, da disse ikke ses så let i på den børstet overflade.
Hvorfor kan det være svært og skille en shaker ad?
Når du fylder isterninger i en beholder lavet af rustfrit stål, og begynder at shake, vil kulde fra isterninger, gøre at det hele trækker sig sammen. Det skaber et lille undertryk i din shaker, som kan gøre det svært at skille din shaker ad. Hvis du shaker med en boston shaker, kan det være en fordel at sætte din øverste del af shakeren ned på skrå, og når du skal skille din shaker ad, trykker du let på den nederste del. Hvis du er nybegynder, vil vi anbefale dig at træne med vand og isterninger, så går der ikke noget af det sjove til spilde, hvis du ikke kan få den skilt i første forsøg.
Går det helt galt, kan du altid komme den under varmt vand.
Hver sin bartender, hver sit niveau, hver sin favorit.
Du skal finde ud af med dig selv, hvad der er bedst for dig, vi håber dette har givet dig et lille indblik i hvad forskellen på vores shakere er.
Før du begynder at shake dine cocktails, er det vigtigt at have det rette udstyr og de nødvendige ingredienser klar. Start med at vælge den rette shaker, som kan være en Boston shaker, Cobblershaker eller French shaker. Fyld shakeren halvvejs med is for at nedkøle ingredienserne effektivt. Ryst kraftigt og kontinuerligt i cirka 10-15 sekunder for at opnå en jævn fordeling af ingredienserne. Øvelse gør mester, så prøv dig frem for at finpudse teknikken. En shaker bruges til at blande ingredienser som juice, likør, spiritus og syrer. Shakeren hjælper med at integrere alle komponenterne, hvilket skaber en harmonisk smagsoplevelse og nedkøler drinken hurtigt. Ved korrekt brug af shakeren får man en let og luftig kvalitet, som forbedrer teksturen og smagen markant. Dette gør en shaker til et uundværligt værktøj, når man vil skabe professionelle cocktails.Sådan bruger du din shaker korrekt
Hvornår bruger man en shaker?