Udvalg af rom
Hvid Rom :
Kaldes for Blanco, og har som udgangspunkt ikke lagret på fad. Denne type Rom bruges ofte i drinks, men enkelte producenter laver også så god Blanco Rom, at den kan nydes rent.
Mørk Rom:
Har typisk lagret på amerikanske whisky fade, for at give rommen mere karakter og rund fylde. Denne type Rom drikkes som udgangspunkt rent, men kan også blandes som drinks. I Cuba er det bl.a. per lov defineret, at al lageret cubansk rom skal være lageret på tidligere whiskyfade.
Årgangsrom:
Rom som har lagret i mange år. Med mindre der er tale om Single Barrel, så vil Rommen være et blend af forskellige Rom, hvoraf alderen på den ælste Rom typisk vil angive produktets alder. I en 20 års Rom kan der således godt være blendet en 12 års gammel Rom i. Dette er modsat Whisky og Cognac, som angiver den yngste alder i blendet. Årgangsrom nydes på samme vis som Cognac og Single Malt Whisky – det er spiritus af fineste kvalitet.
Opskrifter med rom kan du finde på Drinksmeister.dk